Frank van Asperen

Frank van Asperen

‘In alles wat ik doe, staat de mens centraal.’

Ik ben sinds 2003 fysiotherapeut. En in 2011 heb ik de opleiding Manuele therapie afgerond, dit heeft mij veel extra handvaten gegeven voor de behandeling van met name wervelkolomgerelateerde klachten.

Sinds 2017 werk ik met veel plezier bij Entermotion. Een praktijk waar de patiënt / cliënt nog centraal staat.
Dit sluit goed aan bij mijn eigen visie over het vak fysiotherapie: Een klacht staat nooit op zichzelf, maar ieder mens heeft een unieke achtergrond en persoonlijkheid, wat invloed heeft op het ontstaan en het verloop van de klacht.
Het feit dat ieder mens met een eigen verhaal komt en vervolgens samen op een proactieve manier naar mogelijkheden en oplossingen zoeken, houdt het vak uitdagend en leuk.

In de praktijk houd ik mij hoofdzakelijk bezig met wervelkolomgerelateerde klachten, waarin ik met manuele therapie mensen vaak net wat sneller een zetje kan geven naar meer bewegingsvrijheid en pijnvrijer bewegen.
Tijdens mijn werk in de Sint Maartens Kliniek heb ik veel ervaring opgedaan met postoperatieve revalidatie. Ook bij Entermotion behandel ik mensen die een revalidatietraject gaan doorlopen. Bijvoorbeeld na botbreuken, peesoperaties of nieuwe gewrichten.
In mijn vrije tijd sport ik graag (hardlopen en moutainbiken). Ik heb dan ook affiniteit met sportgerelateerde klachten.

Kortom: in mijn 15 jaar ervaring heb ik vele soorten klachten gezien en behandeld. De les die ik geleerd heb: “Weer in beweging zijn of komen houdt lijf en geest gezond. De intensiteit is voor iedereen anders, maar een stukje ontspanning in het bewegen is essentieel en voorkomt klachten.”
Samen met u maak ik een doel en een tijdslijn om dit doel te realiseren en weer zo optimaal mogelijk te bewegen.

Specialisatie

Manuele therapie
Mulligan concept
Kinesiotaping

Cursussen

Diverse bijscholingscursussen om up to date blijven met de nieuwste inzichten, met name op het gebied van nek- en onderrug en schouderproblematiek.