Erik Gerritsen

Erik Gerritsen

‘Klachten staan nooit op zichzelf. Alles in het lichaam is immers met elkaar verbonden.’

Fysiotherapeut ben ik al sinds 1990 en sinds 1995 ook manueel therapeut. Ik heb in diverse praktijken gewerkt, zowel in Duitsland als in Nederland. 14 jaar lang heb ik een praktijk gehad in Duitsland. Sinds 2013 werk ik 4 dagen in de week vol enthousiasme bij Entermotion, 1 dag in Lichtenvoorde.

De toevoeging met Manuele therapie voelde al snel als niet volledig. Daarom heb ik mijn kennis en met name vaardigheden verbreed met oa Cranio sacraal therapie, Visceraal Therapie, Neuro Development Threatment, Neuro Linguistisch Progammeren, Mindfulness, Ademtherapie, Dry Needling en ben ik bezig met de opleiding body awareness. Mijn visie is dat klachten nooit op zichzelf staan en ook lokale klachten altijd in verband staan met andere plekken in het lichaam.

Door de veel zachtere behandelmethodes die ik nu hanteer ben ik in staat veel beter te voelen en behandelen dan met de harde manipulaties van vroeger.

Een patiënt van me verwoorde mijn behandeling heel treffend:

De behandelingen van Erik blijven me verbazen. Ze zijn niet alleen een weldaad om te ondergaan maar ze helpen je ook heel snel van je klachten/pijn af. Ik heb de indruk dat ie een paar soorten therapieen combineert en daar dan zijn heel eigen draai aan geeft. Vaak wordt er behandeld aan een deel van het lichaam dat ver van de pijnplek verwijderd is en er ogenschijnlijk niets mee te maken heeft, maar dan toch werkt het weer. Er is totaal geen sprake van hardhandigheid, meer rustig aftasten en dan trefzeker behandelen.

Naast het behandelen van mensen behandel ik ook vol enthousiasme paarden en honden vooral met osteopathie en dry needling

Opleiding

1990
Fysiotherapie

 

Specialisatie

Manueel therapie
Cranio-Sacraal Therapie
Viscerale Therapie
NDT (Neuro Developmental Treatment)
NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren)
Mindfulness