Emile Goeting

Emile Goeting

‘In alles wat ik doe, staat de mens centraal.’

In 1994 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en ik heb ondertussen de nodige ervaring. Ik heb in verschillende praktijken en ziekenhuizen gewerkt en sinds 2001 ben ik praktijkhouder van deze veelzijdige praktijk. De praktijk is uitgegroeid tot een fijne werkplek waar ik me thuis kan voelen. Het is een plezier om met mijn collega’s en met cliënten te werken. Met enthousiasme ben ik sinds enige tijd ook verbonden aan de HAN (Hogeschool Arnhem en Nijmegen) waar ik studenten fysiotherapie begeleid bij intervisie.

Fysiotherapie is een mooi vak en als fysiotherapeut probeer ik te kijken naar de mens als geheel en naar de klacht vanuit verschillende invalshoeken. Het ontstaan van een klacht heeft meestal een samenloop van meerdere factoren en zo probeer ik daar ook naar te kijken bij de behandeling. Ik ben erg geboeid door de psychosociale en emotionele context van het ontstaan van klachten en de invloed die dat kan hebben op het menselijk welzijn en op gezondheid. Daarom heb ik mij verdiept in psychosomatiek.

Schouderklachten zijn een aandachtsgebied van mij. De schouder is een uiterst complex functionerend gewricht. De laatste jaren ben ik daarom actief om bij te scholen op het gebied van de schouder en de omliggende structuren. Dat doe ik op verschillende wijzen, waarbij ik cursussen volg vanuit het perspectief van de fysiotherapeut maar ook vanuit het perspectief van de orthopedisch specialist. Door in gesprek te gaan en samen te werken met specialisten verbeteren we de ‘know how’. Door mee te kijken bij operaties en de anatomie te bestuderen op de snijzaal krijg je meer inzichten en dat is helpend bij revalidatie na operatieve ingrepen

Last but not least ben ik de trotse vader van mijn zonen Jasper en Matthijs. Met hun probeer ik veel tijd vrij te maken om avontuurlijke en leuke dingen te doen. Verder houdt ik van lekker koken en eten en reizen.

Opleiding

1
F.

Specialisatie

S