Over ons

Wij werken met een hecht team dat bestaat uit diverse specialisten.

Je kunt bij ons terecht voor fysiotherapie en manuele therapie, osteopathie en cranio-sacraal therapie. Tevens hebben wij specialisten in huis om op een kundige wijze schouder- en sport gerelateerde klachten te behandelen. Onze kennis houden wij up-to-date door regelmatig studies te volgen en in gesprek te zijn met verschillende disciplines binnen de zorg.

Aanbod

Naast algemene fysiotherapie zijn er meerdere specialisaties in onze praktijk. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Manuele (fysio)therapie
 • Fysiotherapie rondom sport gerelateerde klachten
 • Osteopathie
 • Cranio-sacraal therapie
 • Schouderzorg
 • Dry-needling
 • Dry-cupping therapie
 • Medical Taping
 • Claudicatio
 • Covid Herstelzorg

 

Naast het aanbod aan de hierboven genoemde gecertificeerde specialisaties heeft onze praktijk ook een oefenruimte waar begeleid getraind kan worden tijdens een behandeling. Ben je  onder behandeling bij ons, dan is zelfstandig sporten gratis. Op deze manier kan je werken aan je herstel.

Manuele therapie is een Master-specialisatie binnen de fysiotherapie waar patiënten met bewegingsklachten en pijn in bijvoorbeeld de rug, nek, heup, been, schouder, arm of hoofd mee geholpen kunnen worden. Tevens kunnen houding en beweging van gewrichten door specifieke technieken verbeterd worden. Binnen onze praktijk hebben wij met Erik en Mike twee manueel therapeuten.

Word je gehinderd in de uitvoering van sport door klachten? Binnen onze praktijk hebben wij therapeuten met veel affiniteit met sport. Met Paula (opleiding afgerond rondom sport gerelateerde fysiotherapie) en Mike (fysiotherapeut bij voetbalclub sv DSZ) hebben wij twee collega’s met ervaring rondom sport gerelateerde blessures.

Osteopathie is een vorm van therapie waarbij gekeken wordt naar lichaamsweefsels die met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden. Het kan hierbij voorkomen dat bijvoorbeeld klachten veroorzaakt worden vanuit organen en elders in het lichaam tot uiting komen. Bij de behandeling richt de therapeut zich op het herstel hiervan, waardoor (vaak) langdurige en/of onbegrepen chronische klachten verholpen kunnen worden. Binnen onze praktijk gebruikt Erik invloeden vanuit de osteopathie binnen zijn behandelingen.

Binnen onze praktijk zijn Emile en Jur de therapeuten die de laatste jaren zeer actief bezig zijn geweest met scholing rondom diagnostiek en therapie bij schouderklachten. Lees op de pagina Schouderzorg meer over deze specialisatie.

Dry-needling is een techniek binnen de fysiotherapie die gebruikt wordt om veel voorkomende spierklachten te verhelpen. Bij deze manier van therapie worden gevoelige punten in spieren, ook wel triggerpoints genoemd, gestimuleerd met behulp van dunne naaldjes. Bij deze techniek wordt er geen vloeistof o.i.d. geïnjecteerd, maar wordt het aanprikken van deze triggerpoints gebruikt om onder andere de doorbloeding te verbeteren en daarmee ook de gevoeligheid af te doen nemen. Binnen onze praktijk gebruiken onze collega’s Erik, Mike en Paula deze techniek in hun behandeling.

Dry-cupping therapie is een vorm van behandeling waarbij een zuig-effect gecreëerd wordt middels het plaatsen van plastic bollen (cups) op de huid. Waar vanuit de Chinese geneeswijze sneetjes werden gemaakt in de huid (Wet-cupping) gebeurd dit als vanzelfsprekend niet bij deze vorm van cupping (vandaar Dry-cupping). Door deze bollen op gespannen spieren/gevoelige plekken op spieren (triggerpoints) te plaatsen zorgt dit voor pijnvermindering, onder andere door een verbetering van de doorbloeding. Daarnaast kan het ook zorgen voor klachtenvermindering bij bindweefselklachten. Onze collega Mike gebruikt deze vorm van therapie waar nodig in zijn behandeling.

Medical Taping is een therapie waarbij kinesiotape (rekbare tape) wordt gebruikt ter ondersteuning van uw klachten. Tape kan zorgen voor extra ondersteuning bij kneuzing of letsel aan banden, stimuleren van houdingscorrecties en beïnvloeden van spierspanning.  Ook kan het afvoer van vocht na bijvoorbeeld een val in sommige gevallen ondersteunen. Klachten waarbij Medical Taping ondersteuning kan bieden zijn bijvoorbeeld:

 • Enkelbandletsel
 • Gekneusde ribben
 • Kniebandletsel
 • Etc.

Alle therapeuten in onze praktijk zijn bekend met Medical Taping, en kunt u dus voor deze therapie bij terecht.

Bij onze collega Gwenda kun je terecht voor Claudicatio, zij is aangesloten bij Chronisch Zorgnet.

Bij onze collega Gwenda kun je terecht voor Covid Herstelzorg, zij is aangesloten bij Chronisch Zorgnet.

Samenwerking

Binnen onze praktijk werken we samen met een aantal andere specialisten. Prettig om te weten is dat deze op dezelfde locatie werkzaam zijn als Entermotion.

Deze specialisten zijn:

 • Thijssen; podotherapeut.
 • de huidzorgpraktijk; een huid-oedeemtherapeut.
 • Praktijk de Vrijgever; psycholoog-coach.

 

Voor kinderfysiotherapie werken we samen met Kids2move. Deze praktijk is gevestigd in het Noorderlicht in Wijchen-Noord.