Informatie algemeen

Verwijzing nodig?

Je kunt zonder verwijzing van een arts een fysiotherapeut bezoeken.

Mocht je klacht verband houden met een chronische aandoening dan is een verwijzing van een arts wel verplicht. Ook voor een behandeling aan huis is een verwijzing van een arts verplicht.

Wat neem je mee?

  • Geldig legitimatiebewijs.
  • Pasje van je zorgverzekering.
  • Verwijsbrief van je arts indien aanwezig.

 

Wachtruimte

Bij binnenkomst mag je plaatsnemen op een van de stoelen in de wachtruimte. De therapeut haalt je dan voor de afspraak persoonlijk op.

Het kan zijn dat je even moet wachten omdat afspraken uitlopen.

Wij vragen je om begrip hiervoor.

De eerste afspraak

Na de eerste kennismaking volgt de registratie van je persoonsgegevens. Samen met de fysiotherapeut worden de klachten en symptomen in kaart gebracht. Vervolgens wordt er een bewegingsonderzoek verricht en een behandelplan gemaakt. De fysiotherapeut zal je uitleg geven over de bevindingen. Indien mogelijk vindt er al een eerste aanzet van de behandeling plaats en zullen adviezen worden mee gegeven. De afspraak wordt afgesloten met het plannen van een vervolgafspraak.

Specialisaties

Het kan zijn dat de behandeling aandacht vereist van een andere collega die bijzondere ervaring of specialisaties heeft op het gebied van jouw klachten. In overleg zullen we dan voorstellen om ook de expertise van die andere collega in de behandeling te betrekken. In bijzondere gevallen kan het zijn dat wij adviseren om de expertise van een collega uit een andere praktijk te vragen. Het is dan in jouw belang om je dan door te verwijzen. Ook dat behoort tot onze professionaliteit.

Zelf oefenen

Het is belangrijk om zelf actief mee te werken aan je herstel. De fysiotherapeut kan je probleem niet oplossen. De fysiotherapeut begeleid en adviseert en helpt je op de goede weg. Door fysiotherapeutische behandelingen uit te voeren zal hij de voorwaarden voor het herstel helpen te verbeteren. Een actieve instelling ten aanzien van het herstel is vaak noodzakelijk. Daarom zal je adviezen krijgen hoe om te gaan met je klachten en zal je zelf moeten oefenen om weer te herstellen. Daardoor krijg je zelf ook actief grip op de situatie en dat is prettig. Om je daarbij te helpen kunnen wij je ook video-instructies mailen. Dat kan het oefenen een stuk gemakkelijker maken. Bij ons kun je geheel vrijblijvend en gratis gebruik maken van onze oefenruimte ook buiten de behandelingen om. Maak er gebruik van, dat helpt!

 

De behandeling is afgelopen, wat nu?

Veelal gaat het weer goed met je en kun je je dagelijkse activiteiten weer ondernemen.

Probeer je aan de adviezen te houden om te voorkomen dat klachten terugkomen.

Soms maakt de fysiotherapeut nog een keer een telefonische afspraak om te horen of het goed met je gaat en het lukt om je aan de adviezen te houden.

Wij hopen dat je tevreden bent geweest.

Na afloop van de laatste behandeling ontvang je van ons een mail met een korte vragenlijst. Wij stellen het op prijs wanneer je die wilt invullen.

Aan de hand daarvan kunnen wij onze zorg verbeteren.

Tevreden?

Uiteraard hopen wij dat je tevreden bent over ons.

Wanneer je niet tevreden bent, blijf daar dan niet mee rondlopen.

Meld dit aan je fysiotherapeut. Een gesprek hierover klaart meestal gelijk de lucht.

Ook kun je een gesprek vragen bij de praktijkhouder.

Wanneer je samen geen oplossing kunt vinden kun je extra informatie vinden in de folder die wij inde wachtruimte hebben liggen of ga je naar https://www.defysiotherapeut.com/de-fysiotherapeut/kwaliteit

 

Meer algemene informatie met betrekking tot fysiotherapie kun je vinden op  https://www.defysiotherapeut.com/de-fysiotherapeut

 

Informatie met betrekking tot rechten en plichten zoals die geregeld zijn in de Wet op de Geneeskundige Behandel Overeenkomst kun je vinden op https://www.patientenfederatie.nl/themas/patientenrechten